dimarts, 12 de novembre de 2013

aliments tòxics

VenenoL'altre dia vaig escoltar una entrevista que li feien a Néstor Palmetti, al qual li preguntaven si existeixen aliments tòxics. Ell responia que sí, que en realitat una gran majoria d'aliments que es consumeixen en l'actualitat són tòxics. I els moderns problemes de salut o les modernes pandèmies estan relacionades totalment amb això. Això lliga completament amb l'altre concepte que m'agrada utilitzar que és el de la malnutrició moderna, com anomena Alvarado a Restauración biológica y terapéutica ortomolecular. Ell diu que aquesta malnutrició “és ocasionada per la degradació químico-nutrimental dels aliments i és causa principal dels trastorns crònico-degeneratius”. Palmetti parla de la artificialització dels aliments i cita Pollan, del qual l'altre dia en parlava en l'entrada “cuinar, un acte polític”. Pollan, en el seu llibre El detective en el supermercado, diu <<no consumeixi aliments que els seus besavis no reconeixerien com a tals>>. Per això la importància de comprar els productes en el seu estat més natural i tornar a cuinar, a preparar nosaltres mateixos els nostres plats. També indica que no es comprin <<productes que tinguin més de 5 ingredients>> i un exemple il·lustratiu és mirar l'etiqueta d'un pa del supermercat i veure que pot arribar a tenir fins a trenta-cinc ingredients. Per fer pa no es necessitava farina, aigua i llevat, bàsicament? D'on surten i per què són els trenta-dos ingredients restants? Alguna cosa fa mala espina. Ja en parlava fa unes setmanes sobre el saber llegir les etiquetes dels productes. Per exemple, el típic cereal de blat de moro tipus corn flakes que es ven com a súper saludable i, fins i tot, per perdre pes, és dels productes més manipulats, processats i artificialitzats que hi ha.

Els conceptes light i zero també han generat i generen molta confusió, malentès i, al final de tot, greus problemes de salut, perquè per transformar un producte en light, aquest ha passat per un procés completament artificial i al producte se n'hi han tret ingredients i afegit d'altres, amb un resultat no gens millor o, moltes vegades, molt pitjor que el producte original. Dedicaré aviat una entrada sencera a aquest tema.

I, tornant al principi, amb què es relaciona la nostra alimentació processada i tòxica amb els problemes moderns de salut?...
Els virus no són realment un problema si no troben el context adequat per desenvolupar-se. Un context tòxic sí que és un ambient perfecte perquè aquests s'hi estableixin, es reprodueixin i ens generin problemes de salut. Cadascun de nosaltres, amb una alimentació poc saludable, plena d'aliments artificials, gens naturals, sense vida ni energia, sense propietats, està preparant un cos dèbil, sense energia, tòxic, llar perfecta perquè qualsevol virus s'hi instal·li i hi creï una família, la qual ens provocarà tota mena de malestars, mals i malalties.

Aleshores, quina creieu que és la solució? Desintoxicar el cos perquè aquest no pugui ser la casa que els virus estan buscant. I què vol dir desintoxicar el cos? No és res més que fer canvis en l'alimentació i eliminar tots aquells aliments nocius, tòxics i perjudicials, i deixar el nostre organisme ben net i gens acollidor dels virus que s'hi volguessin instal·lar. Quins són els aliments més nocius i que ens estan sabotejant la salut? Qualsevol aliment processat que puguem trobar en els supermercats (format llauna, paquet, etc. i per això, un altre cop, us convido a saber llegir les etiquetes), productes que tinguin desenes d'ingredients, la llet, el sucre i les farines (especialment els refinats), i aliments de procedència dubtosa, com fruites, verdures i altres productes (que poden estar plens de químics i pesticides; per això, intentar comprar aquests productes frescos a botigues de confiança i que se'n sàpiga l'origen).

M'agradaria saber si heu experimentat canvis en la vostra salut després d'haver fet canvis en l'alimentació i eliminat certs productes els quals us estaven sabotejant la salut. En primera persona us puc dir que jo n'he experimentat un munt; és realment un abans i un després en la meva vida. I, si en voleu saber més i que us orienti, no dubteu a contactar amb mi: estela.bayarri@gmail.com

Més entrades relacionades amb les reflexions d'avui:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada